Reportáž z akce v Příbrami

V sobotu 6. 2 v podvečer jsme s naším oddílem Penguins vyrazili poznat nové město. Po Liberci, Plzni a Českých Budějovicích, kde jsme byli v posledních čtyřech letech, se tentokrát jednalo o Příbram, město spojené s řadou zajímavých pamětihodností a historických osobností.

Po ubytování ve zdejším sboru na nás čekala hra po městě. Naším úkolem bylo získat odpovědi na různé otázky spojené se zajímavostmi Příbrami a jeho okolí. Jednalo se například o poutní místo Svatá hora, zdejší hornické muzeum, vrch Třemošná v Brdech či nedaleký zámek ve Vysoké spojený s osobností hudebního skladatele Antonína Dvořáka. V historickém centru města jsme postupně naráželi na různé lidi (např. potomek Antonína Dvořáka, turista, průvodkyně muzea apod.) a plnili různé úkoly, za což jsme pak dostali odpovědi na jednotlivé otázky. Večer před spaním jsme si ještě pustili animovanou pohádku „Velká šestka“, která zaujala malé i velké.

V neděli jsme po snídani vyrazili na prohlídku hornického muzea, kde nás zaujalo několik strojů i modelů budov. Poté jsme se s panem průvodcem podívali do Dolu Anna, kam nás zavezl hornický vláček. Prohlídka, při níž nám průvodce ukázal i zdejší skřítky, byla velmi zajímavá. Také jsme se dozvěděli, že se horníci zdravili pozdravem „Zdař Bůh“. Po prohlídce jsme šli na delší procházku, jejímž cílem byl lesopark Na Litavce. Zde pro nás vedoucí z příbramského Pathfinderu měli připravenou pěknou bojovou hru. Jejím cílem bylo získat co nejvíce papírových srdcí soupeřících skupin. Po hře jsme vyrazili zpět do místního sboru, kde na nás čekal vynikající oběd s dezertem. Za něj moc děkujeme manželům Hosenseidlovým. Poté jsme se už kvapem rozloučili a zamířili na vlak do Prahy.

Akce byla super. Měli jsme možnost poznat nové město, další sbor a hlavně nové lidi. Všichni jsme si to moc užili!

Kiki Kapounková

Instagram

.