Letní akce v Chotěboři - srpen 2010

Mladší mládež z oddílu Penguins se v druhé polovině prázdnin (od 3. do 7. srpna  2010) sešla, aby strávila těchto několik letních dní společně v kouzelném kraji Vysočina.

Ubytování jim zde bylo poskytnuto místním oddílem chotěbořského Pathfinderu v jejich klubovně téměř v srdci města. Tohoto setkání se zúčastnil i nadějný smíchovský kazatel pro mládež Roman Buchtel zvaný Růža, který se postaral o duchovní náplň programu. Kromě toho se spolu s mládeží zapojil i do různých jiných aktivit; od koupání v nedaleké sečské přehradě či pořádání táboráku v blízkém Úhrově na rozlehlé zahradě jednoho z vedoucích Honzy Bezděkovského přes zhlédnutí filmu Podivuhodný příběh Benjamina Buttona a s tím spojenou aktivitu, při níž si uvědomili, že „každý člověk je originál“, až po neplánovanou návštěvu muzea Karla Havlíčka Borovského v Borové a skanzenu Veselý Kopec, která byla šikovnou improvizací v ne zrovna vlídném počasí.

Společného soužití bylo využito také pro dobrou věc – část svého času věnovali účastníci pomoci při stavbě hlavního stanu (určeného na Biblický týden a následný unijní kongres mládeže) v areálu RS Immanuel u sousedního Ždírce nad Doubravou. Doufáme, že nesporný úspěch této akce podnítí mladší mládež k naplňování volného času dalšími společnými zážitky!

Jana Marková  a Johanka Žižková 

Instagram

.