Články v časopisu Archa

Rádi bychom Vás upozornili na to, že vyšlo další číslo časopisu Archa, který vydává Česká rada dětí a mládeže. Téma posledního vydání časopisu zní "pomáháme, protože chceme" a je zaměřeno na dobrovolnictví. V rámci tohoto tématu byly uveřejněny dva články z pera Klubu Pathfinder - úvodník a reportáž z rádcovského kurzu.

 

 

Šéfredaktor časopisu Jiří Majer uvedl v recenzi na aktuální číslo mimo jiné následující:

"Pokud bych už měl z tohoto čísla vybrat pouze jeden jediný text, na který bych čtenáře rád upozornil, byl by to ten od člena Představenstva ČRDM Jakuba Fraje z Klubu Pathfinder nadepsaný „Dobrovolníkem v praxi“. Především proto, že námětově čerpá ze stěží uvěřitelného, a přesto skutečného osudu válečného hrdiny, který odmítl vzít do ruky zbraň – desátníka US Army Desmonda Dosse, který za druhé světové války coby vojenský zdravotník dokázal zachránit sedm desítek lidských životů. (Mimochodem, Dossův příběh předloni zrežíroval Mel Gibson ve filmu Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.) Způsob, jakým pathfindeři dané téma uchopili a dále s ním „v našem světě“ pracovali, je, myslím si, inspirující…"

Více informací včetně možnosti si časopis přečíst najdete pod následujícím odkazem ZDE.

Pokud byste měli zájem se za Klub Pathfinder zapojit do občasného psaní článků pro tento časopis, pište na kancelar@pathfinder.cz pro další informace.

Instagram

.